Jezus volgen, waar draait het om?

Discipleship Explored is het vervolg op Christianity Explored. Deze verdiepingscursus neemt de cursisten mee door de brief aan de Filippenzen en helpt om de boodschap van Jezus niet alleen te begrijpen, maar die ook op je leven toe te passen. Dat dit bevrijdend werkt blijkt uit de brief aan de Filippenzen. Deze brief is geschreven door Paulus toen hij (onterecht) gevangen zat. Zijn omstandigheden waren slecht. Toch wordt zijn brief aan de christenen in de stad Filippi bepaald door vreugde. Hoe dat kan en hoe ook wij te midden van een gebroken wereld en wellicht slechte omstandigheden rust, hoop en vreugde kunnen vinden, daar gaat deze cursus over.

 

Laagdrempelig

Van de deelnemers wordt niet verwacht dat zij bidden, zingen of hardop iets voorlezen. Zij kunnen wel al hun vragen kwijt. En als u daar de voorkeur aan geeft: u kunt in de cursusgroep komen en alleen luisteren. Het is een laagdrempelig programma dat op interactieve manier wordt gebruikt. De opzet van de cursus is dynamisch en geeft veel ruimte voor gesprek en zelfstudie.

 

Voor wie is het?

De cursus Discipleship Explored is toegankelijk voor iedereen. Bijvoorbeeld voor mensen - die meer willen weten van het christelijk geloof - die pas christen zijn geworden - die de basics van hun geloof (nog) eens willen doordenken.

 

Wat kost het?

De cursus is gratis. 

 

Wanneer is het?

De cursus heeft acht bijeenkomsten van vijf kwartier. 

 

Programma

Het programma behandelt de volgende onderwerpen:

Vertrouwen in Christus
Leven in Christus
Eensgezindheid in Christus
Veranderd door Christus
Rechtvaardig in Christus
Christus kennen
Vreugde in Christus
Berusting in Christus
 

Meer weten of aanmelden?

Wil je meer weten over de cursus Discipleship Explored, of wil je je aanmelden, dan kun je contact opnemen met Wilma van der Jagt via onderstaand formulier. Ook staat er veel informatie op de website van Discipleship Explored.

Aanmeld- of vragenformulier:

* Velden aangegeven met een ster zijn verplicht