Eén leven. Waar draait het om?


Christianity Explored is een korte cursus die je helpt iets te begrijpen van het christelijk geloof en het leven van Jezus. In zeven bijeenkomsten worden drie vragen besproken die bij het hart van het christendom komen: Wie was Jezus? Waarom kwam Hij? Wat houdt het in om Hem te volgen?

Christianity Explored is een cursus die je de kans geeft om na te denken over de grote vragen van het leven. En om de persoon te ontdekken die het hart is van het christelijk geloof, Jezus Christus.

 

Wanneer is het?

In de Kandelaar wordt de cursus Christianity Explored in 2015 weer gegeven. In september 2014 kun je de vervolgcursus Discipleship Explored volgen.

 

Programma

Het programma behandelt de volgende onderwerpen:
1. Goed nieuws: Waarom deze cursus?
2. Identiteit: Wie is Jezus?
3. Zonde: Waarom kwam Jezus?
4. Het kruis: Waarom stierf Jezus?
5. De opstanding: Waarom stond Jezus op?
6. Genade: Hoe kan God ons aannemen?
7. Kom en sterf: Wat betekent het om Jezus te volgen?

Laagdrempelig

Van de deelnemers wordt niet verwacht dat zij bidden, zingen of hardop iets voorlezen. Zij kunnen wel al hun vragen kwijt. En als u daar de voorkeur aan geeft: u kunt in de cursusgroep komen en alleen luisteren.

Voor wie is het?

De cursus Christianity Explored is toegankelijk voor iedereen. Bijvoorbeeld voor mensen - die meer willen weten van het christelijk geloof - die pas christen zijn geworden - die de basics van hun geloof (nog) eens willen doordenken.

Wat kost het?

De cursus is gratis.