Nieuws van Kandelaar Open Huis

 

Als Kandelaar Open Huis organiseren we een aantal activiteiten zelf: bijvoorbeeld Onder de Pannen (koken en eten in de kerk), huiswerkbegeleiding in de kerk, Active Spirit (sport en spelactiviteiten in de zomer voor de buurt), Blijmakers (pakketjes om uit te delen aan buurtbewoners) etc. Deze activiteiten verzorgen we onder de noemer ‘zelf doen’. 
Ook zijn er activiteiten in de buurt die we als Kandelaar Open Huis, en dus als gemeente, sponsoren. Met geld, met inzet of door de kerk open te stellen. Dit noemen we ‘mee doen’. Een voorbeeld is het Koffiebus project: een mobiele ontmoetingsplek voor mensen uit de buurt om een stuk eenzaamheid tegen te gaan door het aanbieden van een kop koffie en waar mogelijk een gesprek. Veel gemeenteleden zijn hierbij betrokken: succes met het optuigen van de bus, de vaart zit er mooi in!

We doen graag verslag van de activiteiten die we georganiseerd hebben en waar we aan hebben bijgedragen:

 

Huiswerkbegeleiding De Kandelaar

De afgelopen maanden heeft de huiswerkbegeleiding stabiel gedraaid met vijf vrijwilligers en zes leerlingen. Elke maandagavond en woensdagmiddag hebben wij de leerlingen geholpen met het plannen en uitvoeren van hun huiswerk.  Eén van de leerlingen doet dit jaar examen en is dankbaar voor de rustige werkplek die wij hebben kunnen bieden. Een andere leerling heeft ruim een jaar begeleiding gehad en is aan het afbouwen. Mooi om te zien dat hij goede cijfers haalt en dat zijn zelfvertrouwen is gegroeid.

Eén vrijwilliger heeft aangegeven te stoppen, waarmee er een vacature is voor een huiswerkbegeleider. Vind je het leuk om met jongeren (12 – 16 jr) te werken en ben je één of twee keer in de maand beschikbaar, laat het weten via ardtamminga@hotmail.com.

Kerkproeverij 2018

Gewoon iemand uitnodigen om mee te gaan naar de kerk. Je buren, collega's, vrienden en stadsgenoten. Om het geloof te 'proeven'. Want waarom zou je datgene wat voor jou waardevol is voor jezelf houden? Daarom doet 'De Kandelaar' op zaterdag 15 en zondag 16 september 2018 mee aan de landelijke campagne 'Kerkproeverij'.

Als commissie Kandelaar Open Huis hebben wij de vraag van de kerkenraad gekregen om dit te organiseren. Dat doen we graag. Wij zoeken een aantal enthousiaste mensen die mee willen denken over een leuk en aantrekkelijk 'menu voor de proeverij'.

 

Een klein voorzetje: bijvoorbeeld op zaterdag de kerk open stellen voor publiek, rondleidingen, informatie geven, tentoonstelling en een workshop. Op zondag een gastendienst waar ieder van ons gasten kan uitnodigen om een dienst mee te beleven. Natuurlijk koffie en meer... en een goodiebag.

 

Er zijn allerlei mooie voorbeeldinitiatieven op internet te vinden.

 

Interesse? Geef je op vóór 20 mei aanstaande bij Margrietha Steendam 033-4728548 of mail naar asteendam@kpnmail.nl

Commissie Kandelaar Open Huis,
Margrietha Steendam
Gerwin Jonker
Evert Jonkman
Willem Lokhorst