Vacature Vacature

Wij zijn als Kandelaar op zoek naar een Predikant (in principe voor 1,0 fte) die ons als gemeente kan voorgaan in het leven vanuit het geloof in Jezus Christus als onze Redder.


De Kandelaar is één van de acht gemeenten van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt in Amersfoort. Elke zondag komt de gemeente samen om God te ontmoeten en elkaar te ontmoeten. Daarnaast vinden er gedurende de week veel activiteiten plaats. Het kerkgebouw staat in de wijk Randenbroek, de meeste leden van de kerk wonen in het stadscentrum en de wijken Schuilenburg en Randenbroek.

Voor meer informatie over zowel de gemeente als de verwachtingen ten aanzien van de nieuwe predikant verwijzen wij je graag naar de Profielschets predikant en de Profielschets de Kandelaar

Graag nodigen wij je uit om te solliciteren.

Samen met de leden van onze kerkgemeenschap zoeken wij als beroepingscommissie een nieuwe predikant. Dat betekent dat we actief de bijdragen van onze gemeenteleden ontvangen in de vorm van namen van mogelijk te beroepen predikanten. De gemeenteleden kunnen dit doen tot uiterlijk 15 mei a.s. Daarna zal er door de beroepingscommissie gewerkt worden aan de hand van de namenlijst.

Jouw sollicitatie, bestaande uit motivatiebrief en CV, dient daarom uiterlijk 15 mei a.s. bij ons binnen te zijn via email beroepingscommissie@kandelaar-amersfoort.nl.

Door te solliciteren wordt jouw naam op de namenlijst gezet.

Wij behandelen je sollicitatie vertrouwelijk.

In de periode vanaf 15 mei 2022 zullen we als beroepingscommissie alle namen van predikanten overwegen en beoordelen aan de hand van het opgestelde predikantsprofiel. Dit mondt uit in een voorstel aan onze kerkenraad met een lijst van kandidaten waarmee wij in gesprek willen gaan. Wij verwachten dat dit besluit rond 20 juni 2022 genomen kan worden.

Je kunt van ons een eerste reactie verwachten rond eind mei. Dit kan een reactie zijn dat we niet verder gaan in de procedure, omdat de ‘fit’ met het profiel onvoldoende aanwezig wordt geacht. Het kan ook zijn dat we melden dat je sollicitatie nog verder meegaat in de procedure. Je kunt vervolgens vanaf 20 juni 2022 een nadere inhoudelijke reactie op jouw sollicitatie verwachten.

Voor meer informatie en eventueel aanvullende vragen kun je contact opnemen met Johan Slendebroek, voorzitter beroepingscommissie, telefoon 06 22627434 of via beroepingscommissie@kandelaar-amersfoort.nl
 

terug